lauantai 31. tammikuuta 2015

Heijastimet kuntoon

29.1.2015 Heijastimen tuunausta

Vanhaan heijastimeen saadaa uuden heijastimen tuntoa lisäämällä jotain uutta vanhaan. Heijastimessa oli heijastin ja lanka ja hakaneula valmiiksi. Helmiä lisäämällä saatiin lisää väriä ja ulottuvuuksia ja mielenkiintoa.





Aina ei kannata tyytyä valmiiseen, vaan tulee käyttää mielikuvitusta ja tehdä uudesta oman näköisemmän.



Enkeli kultasiipi lensi luoksesi

29.1.2015 Enkeleitä onko heitä.. Tämän päiväisen jälkeen voin sanoa että kyllä niitä on. Nimittäin aarrearkussani majailee nyt ainakin kaksi enkeliä. 

PAPERIENKELI
Paperiseen enkeliin tarvitaan:
vanhan kirjan sivuja, lankaa, puuhelmi ja liimaa

            Itse en 
ole koskaan ennen nähnyt tällaista enkeliä. Todella helppotekoinen ja niin moneen taipuva. Jos paperin haitaroittaa niin että paperi on pystyssä, tulee enkelistä pienempi ja jos paperi on vaaka suunnassa tulee enkelistä isompi 
                                                             niinkuin kuvassa. 

HEIJASTIN ENKELI
Huopaa, liimaa, hakaneula ja heijasin kangasta niistä ovat enkelit tehty.

Heijastimen teko opettaa mielestäni todella paljon kärsivällisyyttä sekä tarkkuutta, sillä enkelin malli on pienehkö ja siinä on paljon yksityiskohtia.


Askartelut sopivat kaiken ikäisille, enkelin mallia voi soveltaa helpompaan ja vaikemapaan suuntaan, riippuen mikä ikäisille askartelun ohjaa. Niin yksinkeraisia ja niin hienoja.

perjantai 30. tammikuuta 2015

AarreArkku

29.1.2015 Ensimmäisellä tunnilla teimme aarrearkun kannelllisesta pahvilaatikosta. Itse käytin isoveljeni vanhaa valkolakin laatikkoa. Laatikko päällystettiin erilaisilla kierätysmateriaaleilla. Käytin enimmäkseen tapettia ja vanhan kirjan sivuja. Olen aikasemmin tehnyt kenkälaatikosta aarrelaatikon mihin olen kerännyt kaikkia ihania muistoja elämän varrelta. Sen laatikon maalasin. Oli mukava päästä ensimmäistä kertaa "tapetoimaan".Silmiini pisti heti tuo kukkakuvionen tapetti josta päätinkin tehdä kannen. Reunaan löysin tuollaista puunrungon tapaista tapettia.























Laitettuani sisäreunoihin 
kirjojen sivuja, kansi ei meinannut 
avautua kunnolla joten 
tein laatikkoon kahvan.


Tätä ideaa voisi käyttää nuorten kanssa. He saisivat tehdä oman aarrearkkunsa ja keräillä sinne vaikka mukavia muistoja tai omia luomuksiaan. Työ opettaa kärsivällisyyttä, sillä tarvitaan aikaa jotta liima kuivuu ja pystyy siirtymään seuraavaa sivua liimaamaan.

Aarrearkku on sellainen symboli, joka kertoo sen että kierätysmateliaaleista voi saada ihmeitä aikaan. Käyttämällä mielikuvitusta esimerkiksi kirjan sivut taipuvat moneksi.

Löydä uudet taidot aarrekartasta!

Opiskelen yhteisöpedagogiksi ja meillä alkoi viime viikolla kädentaitojen kurssi. Sen vuoksi teinkin tällaisen aarrekartan johon kerään kädentaitoja, joita teen tunnilla ja itsenäisenä työnä. Rakastan tehdä kaikkea pikkutarkkaa työtä. Leipominen ja askartelu on todella mukavaa puuhaa. Askartelussa tykkään käyttää kynsisaksia, sillä niillä saa leikattua todella tarkasti. Innolla odotan mitä kaikkea uutta opin kädentaidoista kurssin aikana ja koko elämän aikana.